Over Def PenCo

Welkom op de site van Def PenCo. Ons bedrijf is gespecialiseerd in service verlenen of samenwerken op creatief gebied.
Def PenCo is opgericht door Def P (Pascal Griffioen 1969). Def P is van 1982 t/m 1990 opgeleid tot grafisch vormgever aan de Amsterdamse Grafische School. Na zijn opleiding werkte hij jaren als grafisch vormgever terwijl hij ondertussen furore maakte als grondlegger van de Nederlandstalige rap. Hij behaalde grote successen met de Osdorp Posse, waarmee hij twintig jaar door het land toerde en honderdduizenden albums verkocht.

(Deze populaire en invloedrijke rapgroep kwam eind jaren '80 als eerste met een Nederlandstalig repertoire naar buiten en stond daarmee aan de wieg van het spraakmakende ‘Nederhop-genre’. Nederlandstalige hiphop is inmiddels uitgegroeid tot een zeer succesvol en niet meer weg te denken onderdeel van de hedendaagse Nederlandse muziekcultuur.)

Tegenwoordig maakt Def P jazz met BL3NDER of ska en reggae met de Beatbusters. Daarnaast worden er regelmatig muzikale projecten en experimenten uitgevoerd als rap ’n roll (Def P & Howling Coyotes) of alternatieve hiphop (Onderhonden, Digibombers). Naast muziek doet Def P veel schrijfwerk, grafisch ontwerpen, illustreren, schilderen of theater. Kortom bijna alles op creatief gebied.
Def P heeft zeer veel ervaring op tekstueel, muzikaal en visueel gebied. Hij is als tekstschrijver, artiest en grafisch vormgever voor de meest uiteenlopende klussen gevraagd en heeft daardoor de kennis, de ervaring en de creativiteit in huis om bedrijven en particulieren met bijzondere projecten van dienst te zijn.